Wat is een oude koffiemolen?

Als je spreekt over een oude koffiemolen, dan wordt er meestal een ouderwetse handkoffiemolen mee bedoeld. Deze zijn niet zoveel meer in gebruik, maar wel geliefd onder verzamelaars en brocante en antiek liefhebbers. De reden dat een oude koffiemolen niet zoveel meer wordt gebruikt, is dat er natuurlijk gemalen koffie te koop is. Maar het zelf malen van de koffiebonen heeft als zeer groot voordeel dat de smaak van de koffieboon gewoon beter is. Eigenlijk is de koffie dan gewoon echt vers! De koffie uit de handkoffiemolen is vooral geschikt voor het maken van ‘pruttelkoffie’, hiervoor kun je dan weer het best een percolator gebruiken.

Handkoffiemolen en wandkoffiemolen

De twee verschillende modellen zijn de handkoffiemolen, die je gewoon neerzet, met bonen vult en aan het draaiwiel draait, en de wandkoffiemolen, die aan de wand wordt bevestigd. Dit staat natuurlijk beide erg decoratief in de keuken, maar ook in veel hippe koffiebarretjes zie je de oude koffiemolen terug achter de bar! Het geeft een nostalgische sfeer weer van de jaren 50/ 60, waar ze erg veel gemaakt en gebruikt werden. .

Oude koffiemolen te koop

Op de site van myfurniture.nl zijn bijna altijd wel een paar leuke oude koffiemolens te koop. Ik ga op zoek naar de mooiste modellen en koop alleen die molens in die ik zelf mooi vind. Hopelijk vind je er een bij die mooi bij jou in de keuken staat!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.