Franse Brocante

Afgelopen zomer was ik met mijn gezin een paar weken in Frankrijk en of ze het nou willen of niet we struinen altijd de Franse brocante marktjes af. Het blijft toch het beste en enige echte brocante land!! Ik zoek op internet waar de marktjes zijn en in juli, augustus en september is dat bijna elke dag wel in een dorpje in de buurt. Het leuke is dat er bij die echte Franse brocante marktjes bijna altijd een dorpsfeest hoort. Dus aan lekker eten en drinken is er ook niet tekort. Zo krijg ik mijn man en kinderen ook mee…

Antiek en brocante

Het is zo leuk om in Frankrijk te gaan struinen naar leuke nieuwe (oude) spulletjes zowel voor op de site als voor mezelf thuis. Er is op die Franse brocante marktjes zoveel te zien, van een oude vogelkooi, heel veel emaille, vintage servies, oude melkbussen, oude blikken, een brocante krantenbak en ga zo maar door. Ik kijk mijn ogen uit en krijg er nooit genoeg van! Als je heel goed zoekt en een beetje geluk hebt, zie je tussen al die brocante ook echt antiek staan. (Het verschil tussen antiek en brocante is dat iets antiek is als het minstens 100 jaar oud is).

Tips

De echte Franse brocanteurs zijn meestal erg duur, maar er zijn ook veel mensen die er particulier zitten, de spullen van oma verkopen of hun schuur opengooien waar de mooiste oude schatten uit tevoorschijn komen. Meestal zijn de prijzen dan veel redelijker. Probeer altijd te onderhandelen, want op de Franse brocante staat geen enkele prijs vast!

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst