Brocante inrichting en landelijke sfeer

Iedereen heeft daar een andere mening over, de een houdt enorm van het doorleefde karakter van de meubels en de ander vindt het misschien oude rommel! Letterlijk betekent brocante vanuit het Frans rommelmarkt, vlooienmarkt of curiosa. Dat wil zeggen dat de spullen nog niet oud genoeg zijn om antiek te mogen heten, maar wel oud en tweedehands zijn.  In vroegere tijden waren deze spullen erg in de mode en vaak van goede kwaliteit, daarom is het echt geen oude rommel!

landelijke sfeer in huis met brocante inrichting

Het geeft een nostalgische en landelijke sfeer in huis om een brocante inrichting te hebben. De meubels hebben een geschiedenis en juist dat maakt het voor de liefhebbers zo aantrekkelijk. Daarom mogen ze een geleefd en doorleefd karakter hebben. Er mag een scheur in het hout zitten, de verf mag een beetje afbladderen of een deurtje sluit niet meer zo goed. Juist dat geeft aan dat de spullen tweede- derde- of vierdehands zijn en al door veel handen zijn gegaan.

Comineren met andere stijlen

Brocante meubels zijn heel goed te combineren met moderne accessoires en de industriële stijl die nu erg in is. Ik vind het zelf het mooist om niet je hele huis in een brocante stijl te hebben, maar juist die combinatie van modern en klassiek te zoeken die jouw huis zo uniek maakt en jouw eigen stijl weergeeft. Ook is het belangrijk dat de inrichting bij het huis zelf past, een oude boerderij in Frankrijk met van nature een landelijke sfeer, vraagt natuurlijk om een brocante inrichting en in een modern huis in Nederland mag dat best een tikje minder! Maar naar mijn mening geeft een brocante inrichting een eigen stijl en karakter aan je huis!

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst